Altid mere sne i Boafall - hold sneferie med skisport m.v. på ødegården Boafall
Ødegården Boafall

Svampe og bær m.v.

Svampe, bær, lav m.v.

Der er masser af svampe og bær at plukke lige uden for døren. Alle billeder her er taget inden for 100-200 meter fra huset! Det kræver dog at man ved hvad der kan spises og hvad man absolut ikke skal spise. Vi skal prøve her at give jer nogle ideer til hvad I kan finde.

Jeg er ikke svampe-mand, men min søster Hanne har samlet kilovis af kantereller og trumpetsvampe m.v. lige uden for døren !

Én ting ved jeg dog - Undgå alle hvide svampe så du under ingen omstændigheder får Hvid Fluesvamp i kurven - den er dødelig giftig!!!

Kantareller plukkes lige udenfor døren

Alm. kantarel

Hatten er 3-8 cm, gul og fast med bølget rand. Stokken er hvidgul – let at kende på sin gule farve. Sæson fra juli til november.
Tragt kantarel

Tragt kantarel

Hatten er 2-4 cm og stokken er gullig. Hatten er gråbrun. Sæson sidst i september og oktober.
trompet svampe

Trompet svampe

Fortræffelig spisesvamp. Den har ikke stok og lameller som andre svampe. Farven er grålig i tørt vejr og næsten sort i fugtigt vejr.
Rørhat

Rørhat

Der findes flere arter af rørhatte – kendetegnet er, at de har små rør i stedet for lameller på hattens underside.
svampe pigsvamp

Pigsvamp

Farven kan variere fra næsten hvid over creme til orange. Særlige kendetegn er, at på hattens underside er den forsynet med hvidlige ”pigge”.
hvid fluesvamp

Hvid Fluesvamp

Karateristika: Dødelig giftig. Og det er den svamp du lettest får øje på i den mørke skovbund .. ja naturen er snedig, men hold fingerne fra den.. og ja alle hvide svampe, hvis du ikke er absolut svampe ekspert!
Violet Ametystsvamp

Violet Ametyst

Violet Ametystsvamp kan spises rå, men har ikke nogen smagsmæssig værdi, men den er dekorativ f.eks. i salatskålen.
Honningesvampe

Honningesvampe

Honningsvamp vokser i store knipper på løvtræsstubbe, hvor den er ret almindelig. Hatten af unge eksemplarer anvendes og er en udmærket spisesvamp. Ældre eksemplarer bliver seje og bitre. Må ikke anvendes rå.
Skovsyre

Skovsyre

Karateristika: Ligner til forveksling 3-4 kløver, og er pt meget populær i gourme-køkkenerne som ... ja krydderi / garniture ...ved det egentlig ikke ;-)
blåbær

Blåbær

Der er store områder dækket med blåbær buske - det er dog først sæson til sommer (præcist hvornår ved jeg ikke pt.)
lav

Lav

Lav til Juledekorationer m.v. kan plukkes fra de store stenblokke i skoven rundt om Boafall.